A szlovák államfő méltányolja az egyházak társadalmi szerepvállalását

A szlovák államfő méltányolja az egyházak társadalmi szerepvállalását

Share this content.

Forrás: ujszo.com, TARS
Pozsony – Zuzana Čaputová szlovák államfő méltányolja az egyházak társadalmi szerepvállalását, különös tekintettel a koronavírus-pandémia nehéz időszakára. Az erről szóló bejegyzést azután tette közzé a közösségi oldalán, hogy 2020. július 30-án találkozott a katolikus és az evangélikus egyház, valamint a zsidó hitközségek képviselőivel.

„Üdvözöltem a társadalmi szerepvállalásukat, különösen a világjárvány nehéz hónapjai alatt. Biztosítottak afelől, hogy az egyházak és a vallási közösségek készek továbbra is segíteni, és össze fognak tartani” – fűzte hozzá Čaputová.

„A szolgálatunk, az általunk vállalt felelősség közös vonása, hogy támogatnunk kell a társadalmi összetartást, tiszteletben kell tartanunk a másságot, és a megosztottság helyett olyan értékbázist kell keresnünk, amely összeköti az embereket” – fogalmazott az elnök asszony.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!