BESZ: Úrvacsora – Egység vagy egyenetlenség?

BESZ: Úrvacsora – Egység vagy egyenetlenség?

Share this content.

Forrás: Északi Evangélikus Egyházkerület
Budapest – A Budavári Evangélikus Szabadegyetem következő előadására 2020. március 9-én kerül sor. Az előadó dr. Reuss András nyugalmazott egyetemi tanár lesz. Téma: Úrvacsora – Egység vagy egyenetlenség?

Az úrvacsora számos vita tárgya és sok ellentét forrása volt a múltban, és olykor még a jelenben is az. Az emberi megértés tisztánlátást kereső kérdései sokszor elfedték azonban a lényeget: itt Jézus Krisztus rendelése, az ő váltságában való részesedés és a közösség ővele a tét. Miközben mindenki továbbra is ragaszkodik atyái hagyományához, erős vágy és elszántság tapasztalható, hogy egymás hagyományának és szándékainak alaposabb megismerése mellett az igazán fontosat, Krisztus hívását és ajándékát alázatos szívvel és együtt fogadjuk be. Az előadás ennek lehetőségeit tekinti át.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!