Európai uniós forrásból újítják fel Salgótarján „kolduspalotáit”

Európai uniós forrásból újítják fel Salgótarján „kolduspalotáit”

Share this content.

Salgótarján - Európai uniós forrásból újítják fel Salgótarján "kolduspalotáit", az Acélgyári és a Salgó úti, rossz állapotú társasházak mellett a 264 lakásos önkormányzati garzonház átalakítását is elvégzik. A belvárosi terek megújításával is járó szociális városrehabilitációhoz 400 millió forintot nyert a város – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Székyné Sztrémi Melinda (Fiedesz-KDNP), Salgótarján polgármestere. Forrás: MTI

A polgármester hozzátette: regionális keretből kapott támogatást az önkormányzat saját forrásból 509 millió forintra egészítette ki. 

A pénzből többek között felújítják az acélgyár környékén a városképet rontó úgynevezett kolduspalotákat, a katolikus templom előtti teret, és az evangélikus lelkészi házat közösségi foglalkoztatóvá építik át, a szociális város-rehabilitációs munkálatok során felújítják az Erzsébet-teret, valamint a Garzonház korszerűsítését is elvégzik.

Ezen túl egy másik pályázati alapból 40 millió forintot fordítanak a női átmeneti szálló átépítésére is - mondta Székyné Sztrémi Melinda.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy a most bejelentett fejlesztéssel együtt zajlik a hetekkel ezelőtt kezdődött salgótarjáni funkcióbővítő városrehabilitáció, amelynek keretében a mozi és a Múzeum-tér újul meg a nógrádi megyeszékhelyen.

Lőrincz Gyula, a Salgótarjáni Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda vezetője megjegyezte: példa nélküli, hogy európai uniós forrásokból tudnak ilyen mértékű beavatkozásokat végezni, és olyan lakóknak az ingatlanai is felértékelődnek ezáltal, akiknek sokszor a rezsi kifizetésére sincs elég pénzük.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!