Legeredményesebb iskola díjat kapott a bonyhádi evangélikus iskola a Diákolimpián

Legeredményesebb iskola díjat kapott a bonyhádi evangélikus iskola a Diákolimpián

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: V. I.
Székesfehérvár – Több mint fél év után végre újra Diákolimpia ® országos döntőt rendezhettek a hétvégén. Székesfehérváron kissé zord időjárás kíséretében zajlott az MVM Atlétika Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság Diákolimpia ® Országos Döntő. Az eseményen a III.–IV. és az V.–VI. korcsoport versenyzői mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A versenyt a Fejér Megyei Diáksport Egyesület, és Székesfehérvár Megyei Jogú Város szervezésében, az Alba Regia Atlétikai Klub (ARAK) szakmai támogatásával és az MVM Zrt. szponzori támogatásával rendezték meg.

A járvány miatt idén márciusban félbeszakított 2019–2020. tanévi Diákolimpián számos sportágban nem tudtunk országos bajnokot hirdetni. Ugyanakkor a 2020–2021. tanévi Diákolimpia ® – nagyon szigorú egészségügyi előírások mellett – szeptemberben, elsősorban a szabadtéri versenyszámokban elindulhatott.

Ezen szabadtéri sportágak közé tartozik az atlétika dobószámai mellett a távol- és magasugró, valamint váltó futó számait tartalmazó versenye, az Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság is, melyre idén közel 10 ezer fő jelentkezett, akik közül a Székesfehérvári Regionális Atlétikai Központban megrendezett országos döntőre 114 iskolából közel 1600 diáksportoló jutott el.

A legtöbb – hat-hat – csapattal képviseltette magát a versenyen a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, illetve a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium.

A III.–IV. korcsoportban a főszponzor MVM által biztosított legeredményesebb iskola díjat a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola, az V.–VI. korcsoportban pedig a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyerte. Mindkettőjük nyereménye egy-egy 25 ezer forint értékű sportszervásárlási utalvány.

Hivatkozások: Cikk a Veol.hu oldalán. -
Címkék: diákolimpia -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!