Dr. Bánszki Istvánt köszöntötték

Dr. Bánszki Istvánt köszöntötték

Share this content.

Forrás: szon.hu, fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Csodálatos párhuzam kíséri végig dr. Bánszki István nyugalmazott igazgató és a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium történetét: az utolsó, még egyházi évfolyamon érettségizett itt 1948-ban, és amikor az evangélikus egyház visszakapta az intézményt, igazgatóként ő szervezhette meg újból az iskola életét.

Tevékenykedett nevelőtanárként, középiskolai tanárként, középiskolai szakfelügyelőként, 1968-tól a tanárképző főiskola irodalom tanszékén volt docens.

A Bessenyei György Tanárképző Főiskola meghatározó jelentőséggel bírt tanári és irodalmi működésében, hiszen kutatási lehetőséget kapott: 1972-től kutatta Bessenyei életét és filozófiai munkásságát.

Kilencvenedik születésnapján dr. Bánszki Istvánt Nyíregyháza polgármestere, dr. Kovács Ferenc köszöntötte.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!