Újabb több száz családot segít tüzelővel és élelmiszerrel Kárpátalján az Ökumenikus Segélyszervezet

Újabb több száz családot segít tüzelővel és élelmiszerrel Kárpátalján az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Beregszász – Tüzelő- és élelmiszeradományok osztásával folytatódik március végén a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) által támogatott másfél éves segélyprogram Kárpátalján. A 2017 őszén kezdődött, az Ökumenikus Segélyszervezet két évtizedes munkájába illeszkedő tevékenység során eddig összesen 3350 élelmiszer- és higiénés csomagot, valamint több mint 225 tonna biobrikettet osztottak ki az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai Beregszászban és a járásban, melyből nagycsaládosok, fogyatékkal élők és egyedülálló nyugdíjasok részesültek.

Az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai tevékenységének kiemelt területe a hátrányos helyzetű gyermekek iskolán kívüli fejlesztése. Az MJVSZ összesen száz millió forint támogatásból megújulhatott a segélyszervezet beregszászi Fejlesztő Központjának épülete is, amely így teljes mértékben alkalmassá vált arra, hogy Tanoda típusú (heti rendszerességgel tartott speciális fejlesztő programok hetven gyermek részére, szociális kompetenciák fejlesztése, angol nyelvi, matematikai fejlesztés, illetve korrepetálás), valamint Biztos Kezdet Gyerekház típusú tevékenységet is ellásson (tizenhat 0–3 éves korú kisgyermek és szüleik támogatása). 

A MJVSZ által támogatott segélyprogram befejezéseként a következő hetekben ismét adományokban részesül több száz rászoruló kárpátaljai család. Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai 1171 élelmiszercsomagot osztanak ki, valamint 358 beregszászi, illetve a járásban élő rászoruló nagycsaládos, fogyatékkal élő, illetve egyedülálló nyugdíjasnak adnak át egyenként 250 kilogramm biobrikettet. Az adományok házhozszállításának költségeit szintén az Ökumenikus Segélyszervezet állja, mely további segítséget jelent a rászorulóknak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!