Mindhalálig hűséggel

Mindhalálig hűséggel

Share this content.

Videó: Zákeus Média Centrum, operatőr: Győri János Sámuel, utómunka: Győri András Timótheus
Budapest – Nagybocskai Vilmos 2020. február 6-án lett volna százesztendős. Istennek hálát adva életéért, emlékezünk rá a Zákeus Média Centrum 1990-es videójával!

Győri János Sámuel gondolatai: „Nagybocskai Vilmos 1974-től principálisom volt Kiskőrösön. Élettörténete igazolja rendkívül jellemes bátorságát; ugyanakkor kitűnő teológus volt, nagy olvasottsággal, világos evangélikus és evangéliumi látással. Gyakran voltam vendége, amikor nemcsak teológiai témákról beszéltünk, hanem szellemes humorérzékét is megismerhettem. Szolgálatának igen nehéz időszakában azok közé tartozott, akik nem ismerték a megalkuvást, de mégsem tűntették fel magukat nagy hősnek. Ha még nincs emléktáblája a pilisi evangélikus templom falán, itt az ideje, hogy a mai evangélikusság emléket állítson Nagybocskai Vilmosnak! Ezzel tanítva a ma keresztyéneit a követendő életvitelre.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!