Sor került dr. Fischl Vilmos habilitációs eljárásának nyilvános vitájára és előadására

Sor került dr. Fischl Vilmos habilitációs eljárásának nyilvános vitájára és előadására

Share this content.

Forrás: Fischl Vilmos
Budapest – 2020. szeptember 22-én került sor a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen dr. Fischl Vilmos habilitációs eljárásának nyilvános vitájára és előadására. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára, evangélikus lelkész, aki egyben a hadtudományok doktora témájának a következőt választotta: „Magyarország párbeszéd lehetőségei Észak-Afrikával és a Közel-Kelettel különös tekintettel az üldözött keresztényekre”.

Az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon tartott tudományos vita témája „Az Egyházak Világtanácsa szerepe a közel-keleti és észak-afrikai keresztények biztonsági helyzetének javításában”, a habilitációs előadás témája pedig „A civil-szervezetek és az egyházak - különös tekintettel az Ökumenikus Segélyszervezet munkájára - a humanitárius segítségnyújtás-, és a regionális biztonság előmozdításában” volt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!