Ökumenikus alkalommal emlékeztek a betegek világnapjára Miskolcon

Ökumenikus alkalommal emlékeztek a betegek világnapjára Miskolcon

Share this content.

Szöveg és fotó: Molnár József, fotó: Sándor Frigyes
Miskolc – Február 11-e a betegek világnapja. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház kápolnájában 15 éve megemlékeznek az Ökumenikus Lelkészség szervezésében e jeles napról. Ebben az esztendőben protestáns alkalomra került sor.

Gecse Attila református lelkész és e sorok írója, Molnár József evangélikus lelkész hirdette Isten igéjét az istentiszteleten. A zsúfolásig megtelt Isteni Irgalmasság Ökumenikus Kápolnában két ének is felcsendült acapella.

Az egyetemes könyörgésben a lelkészség többi munkatársa mellett a miskolci lelkészek, Sándorné Povazsanyecz Gyöngyi és Sándor Frigyes idén is részt vállaltak.

Dr. Nagy Gábor orvos-igazagtó emlékezett meg a nap történelméről, méltatta a lelkészek intézeti munkáját, valamint meghívta a jelenlevőket az agapéra, ahol kötetlen beszélgetésre is lehetőség kínálkozott. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!