Nyírszőlős

II. Télváró Vacogó

Nyírszőlős – Második alkalommal rendezte meg a Nyírszőlősi Evangélikus Gyülekezet a Télváró vacogó elnevezésű adománygyűjtő-szívmelengető rendezvényét. A főszervező Bence család (Noémi és Domonkos) hosszú heteken keresztül készültek (már mondhatni szokás szerint) hatalmas lelkesedéssel és szeretettel, hogy a gyülekezet és a falu apraja-nagyja ismét átélje ezt a semmi máshoz nem fogható élményt.

Egy áldásos első próbálkozás

Nyírszőlős – Sem gyerek. Sem helyszín. Sem tábori kellékek. Semmi nem adott arra okot, hogy megszervezzünk egy napközis tábort Nyírszőlősben evangélikus színekben. Igazából egy halva született ötlet volt. De mindezek ellenére mi négyen, pedagógusok, megírtunk egy pályázatot a Gyülekezeti és Missziói Osztályhoz egy napközis táborhoz. Nyertünk. Akkor nincs mit tenni, össze kell szedni magunkat és megszervezni.

Helló tavasz!

Nyírszőlős – Az elmúlt héten gyakrabban néztem az időjárás előrejelzést, mint szoktam. Vajon milyen időt ígérnek március 30-ra? Pénteken végül nyugodtan feküdtem le, mikor a rádió is bemondta, „Holnap zavartalan napsütés lesz.” Istennek hála igazuk lett.

„Szálljon az ének szárnyán a szélnek!”

Nyírszőlős – Kellemesen és tartalmasan telt az este mindazok számára, akik 2018. december 8-án ellátogattak a Nyírszőlősön található Buczkó Atanáz Közösségi és Zarándokházba. Bár az időjárás nem volt kegyes hozzánk, de a szívünket hevítette az a gondolat, hogy az adventi koszorú második gyertyájának meggyújtása után egy énekes-zenés áhítat részesei lehetünk.

Melengető-vacogó

Nyírszőlős – Templomunkban melegszívű és jóakaratú emberek járnak. Ezt minden alkalommal érzem, amikor csak belépek. De igazi erejét most láttam csak. Összefogtunk, mert szükség volt rá. Együtt és egymásért cselekedtünk. De miért is tettük mindezt?
Feliratkozás RSS - Nyírszőlős csatornájára