Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet

Jézus halála a világ számára kudarc – Nagypénteki istentisztelet a börtönben

Budapest – Minden nagy ünnephez kapcsolódóan szentmisét vagy istentiszteletet tart egy-egy egyházi vezető a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben. Az idei húsvéthoz kapcsolódóan, nagypénteken a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának igazgatója, Krámer György volt az ünnepi istentisztelet igehirdetője.

Nagycsütörtök a börtönben

Budapest – Nagycsütörtök alkalmából 40 fogvatartott részére tartott ünnepi istentiszteletet dr. Cserhátiné Szabó Izabella evangélikus püspökhelyettes. A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben jellemzően a nagy ünnepeken egyházi vezetők végeznek szolgálatot - a kialakult gyakorlat szerint karácsonyhoz kötődően római katolikus, a húsvéti időszakban pedig református vagy evangélikus püspök személyében.

Ökumenikus istentiszteleteket tartottak az imahéten a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben is

Budapest – Harmadik éve hagyomány a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben az ökumenikus imahét kapcsán ünnepi ökumenikus istentiszteletek szervezése, amelyeknek vendégei a szervező egyházak jeles képviselői.

Virágvasárnap ünnepi istentiszteletet tartottak a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben

Budapest – A nagyhét nyitánya virágvasárnap ünnepe, így az istentisztelet az egyházi hagyomány szerint még böjti jellegű, de tartalmában már a világ kereszténységének legnagyobb ünnepére, a húsvétra készíti fel a szertartáson megjelent vendégeket, és a Gyorskocsi utcai börtön fogvatartottjait. Szöveg és fotó: Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet

Püspöki látogatás a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben

Budapest – Örömmel fogadta el a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet meghívását Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke, aki látogatása keretében nagycsütörtöki istentiszteleten hirdette Isten igéjét 2013. március 28-án. Szemerei János a Magyarországi Evangélikus Egyház misszióért is felelős püspökeként kiemelt figyelmet fordít a büntetés-végrehajtásban végzett lelkészi szolgálatra, ezért nemcsak fontosnak tartja a lelkészek jelenlétét, de korábban gyülekezeti lelkészként rendszeres látogatója volt a Dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet baracskai objektumának. Szöveg: Erdélyi Csaba
Feliratkozás RSS - Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet csatornájára