templom

Elnémította a vírus az iharosberényi kórust

Iharosberény – A koronavírus miatt nem csak a közösségi élet szünetel Iharosberényben és Iharosban, de a két szomszédos település lakói egy csodálatos karácsonyi élménnyel is szegényebbek lettek. Egy több mint két évtizedes hagyomány szakadt meg azzal, hogy elmaradt a Nosztalgia Hagyományőrző Egyesület kórusának ünnepi koncertje a helyi evangélikus és az iharosi katolikus templomban.

Komolyabb felújítást igényel a nagykanizsai evangélikus templom

Nagykanizsa – A hívek önkéntes felajánlásának köszönhetően szépült meg az ünnepre az evangélikus templom belsője. A nagylelkű támogatás azonban csak tűzoltásra elég, a szükséges felújításhoz sok pénz kell(ene).

Az Evangélikus Országos Múzeum érdekességeiből: Sándy Gyula protestáns helyőrségi templom terve

Karácsony ünnepe templom nélkül? Tavaly decemberben még hihetetlennek hangzott volna egy ilyen mondat, de idén egyre inkább úgy tűnik, karácsonykor is otthon ülve hallgatjuk majd az istentiszteletet. Az év felében egyáltalán nem léphettük át a templomajtót. Nagyon vágyunk már igazi templom-élményre. Hisz a templom hitünk kifejeződésének egyik formája. Az Isten tiszteletének helye. Az úrvacsorai és az egymással való közösség megélésének helye. Az építész feladata pedig, hogy ennek a szakrális élménynek teret alkosson.

Zárva lesznek az evangélikus és a református templomok január közepéig Győrben

Győr – A Győri Evangélikus Egyházközség és a Győri Református Egyházközség értesíti híveit, hogy a vírushelyzetre való tekintettel január 11-ig zárva tartja templomait.

Januárban kezdődik a „House of One” építkezése

Berlin – A Berlinbe tervezett Három-Vallás-Háza, az úgynevezett „House of One" építése várhatóan jövő év januárjában kezdődik a Petriplatzon. A 47,3 millió eurós projekt tervezett alapkőletétele 2021. május végén lesz esedékes, a megnyitó pedig 2024–2025-ben várható.

Bedford-Strohm német egyházi vezető a templomokat érintő kivételt védi

Köln – Hannover – Az EKD, azaz a Németországi Protestáns Egyház tanácsának vezetője, Heinrich Bedford-Strohm helyénvalónak tartja, hogy a szigorítások ellenére a templomok nyitva maradhattak novemberben is. A vallásszabadság törvényes jog és különleges jelentőségű. Az istentiszteletek rendkívül fontosak a koronavírus-járvány idején is: „Erősíteni kell a lelkünket, különösen most!”

A templomi esküvő állami elismerését akarja a Jobbik – Az egyházak nem lelkesednek

Budapest – Többpontos javaslatot nyújt be a Jobbik a parlament elé az anyakönyvezés átalakításával kapcsolatban – számolt be Kálló Gergely országgyűlési képviselő az Indexnek. Egy önkormányzat legalább két anyakönyvvezetővel lássa el a település feladatait – szorgalmazza az ellenzéki párt, amellyel véleményük szerint gyorsabbá és hatékonyabbá is válna a jelenlegi rendszer.

Látszóbeton toronnyal épült meg Budakeszi új temploma

Budakeszi – Az evangélikus egyház új épületének oszlopai az öt kontinenst és a Kárpát-medencét jelképezik, a kivitelezésnél a MEVA eszközeit és szerkezeteit használták.

Hálaadó istentiszteletet tartottak az elkészült budakeszi templomban

Budakeszi – Korlátozott létszámmal lehetett csak jelen a gyülekezet 2020. november 22-én azon az alkalmon, melyen a korábban erre a napra tervezett templomszentelés helyett, hálaadó istentiszteletet tartottunk az elkészült új épületben.

Templomi évforduló Répcelakon – Evangélikusok ünnepe szűk körben – Frissítve!

Répcelak – Pénteken ünnepelte felszentelésének 150. évfordulóját a város evangélikus temploma. Az évfordulót a gyülekezet vasárnap istentisztelettel és szoboravatóval, a közeljövőben pedig a templom külső homlokzatának felújításával teszi emlékezetessé.

Oldalak

Feliratkozás RSS - templom csatornájára